20 tips voor een hogere conversie op productpagina’s!

Als webwinkelier is het jouw doel om websitebezoekers telkens te verleiden om de volgende stap in de verkooptrechter te laten bereiken. Dat verleiden begint al op de homepage en eindigt op de pagina ‘bedankt voor uw aankoop’. Vaak nemen websitebezoekers op de productdetailpagina de definitieve beslissing om het product te kopen. 

Het nut van social sharing button’s in je webshop

Het zal niemand ontgaan zijn dat button’s om content te (beoor)delen de laatste tijd als paddestoelen uit de grond schieten. Het delen van content afkomstig van je webshop (of dit nu producten, aanbiedingen of demonstratievideo’s zijn) kan zeer waardevol zijn zowel in termen van traffic als conversie. Een aanbeveling of ‘goedkeuring’ van een ‘peer’ is … Lees verder »

Persuasion Friday (2) – Wie A zegt…

Vorige week is de aftrap gegeven voor de 11-delige serie ‘Persuasion friday.’ In deze serie publiceren we elke week een korte tip op het gebied van online persuasion, waarmee je jouw conversie van bezoeker naar klant kunt verbeteren. Deze week tip 2: Commitment en Consistentie.

Persuasion Friday (1) – conversieverhogende tips

In deze serie (getiteld ‘Persuasion Friday’) geef ik 11 tips waarmee je direct aan de slag kunt om je bezoekerervaring, en bijgevolg de conversie, te verbeteren. Elke vrijdag wordt op het ISM eBlog een nieuwe tip gepubliceerd. Zo wordt je webshop vanzelf elke week een stukje beter.  

Uitkomsten E-commerce benchmark

Enige tijd geleden voerde ISM eCompany in samenwerking met de Adformatiegroep een E-commerce benchmark uit op de Nederlandse markt. Het doel van deze benchmark is het inzichtelijk maken van de volwassenheid van e-commerce binnen Nederlandse organisaties. 

Oudere berichten «