Scenario’s en investeringen design Magento webshops

Magento is zo eenvoudig of complex als je het zelf wilt maken. Hoe kies je als organisatie het beste van wat Magento te bieden heeft? Dit doe je door vanaf de tekentafel kritische te evalueren welke features je nodig hebt, zodat een ideale balans ontstaat tussen eisen en budget. In dit artikel help ik je op … Lees verder »

Presentaties E-commerce ISM Event

Op 23 juni 2011 vond het E-commerce ISM event plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek. Een kleine 50 e-commerce professionals kwam bijeen om meer op te steken over specifieke onderwerpen, zoals conversieverhoging, online verleidingstechnieken, e-commerce groeistrategieen en F-commerce. Speciaal voor iedereen die dit event helaas heeft moeten missen, bieden we hier de presentaties behorende bij de … Lees verder »

Video-interview Christian van Someren – Truus.nl

Eind 2010 werd Truus.nl gelanceerd, een gebruiksvriendelijke B2C-webshop waar huishoudelijke- en verzorgingsproducten van A-merken worden verkocht tegen scherpe prijzen. De oprichters van Truus.nl gaan frontaal in de aanval met offline retailers in de zeer competitieve FMCG-markt. Jeroen van Eck ging in gesprek met Christian van Someren, oprichter en algemeen directeur van Truus.nl. Bekijk de video … Lees verder »

E-commerce procesvraagstukken (2): prijs- en promotiemanagement

Het tweede onderwerp uit de serie ‘E-commerce procesvraagstukken‘  is prijs –en promotiemanagement. In mijn vorige post zijn alle in’s en out’s aangaande productmanagement behandeld. Je productinformatie is helder, je weet wat je gaat aanbieden en hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. De volgende vraag die gesteld moet worden is hoe om te gaan met … Lees verder »

Content marketing voor webshops: een must have?

Chris Anderson claimde in 2010 in Wired dat het web dood is, een uitspraak die een hoop stof deed opwaaien. De kern van zijn betoog ligt wat genuanceerder.  Wat Anderson stelt is niet dat het internet passé is, maar dat het traditioneel surfen van website naar website (of webshop) zoals we dat kennen haar beste … Lees verder »